FRA KROPPENS BEHOV TIL BORDETS GLEDER


I dag inneholder mye av det vi spiser stoffer som kroppen ikke er fortrolig med. Vi er mer tilpasset kostholdet man hadde i tiden før jordbruket ble kultivert og matproduksjonen industrialisert. I Paleo forsøker vi å skape nye og spennende kulinariske opplevelser ved å kombinere våre forfedres matkultur med en moderne livsstil.

Paleodietten

Navnet Paleo kommer av ordet paleolittisk, som er betegnelsen på en livsstil og en måte å forholde seg til mat på. Opprinnelsen finner vi ved å gå tilbake til tiden da vi mennesker levde som jegere og fiskere, og populært omtales paleodietten som «steinaldermat». Satt inn i vår tid handler det om å unngå all mat som er bearbeidet, og å bruke kortreiste produkter, sesonggrønsaker og økologisk produsert mat.

Vi er ikke hardcore

Vi ønsker å skape opplevelser som er smaksrike, næringsrike, nyskapende og sosiale. Vi verken utelukker eller overdriver bruk av råvarer, og vi legger større vekt på ingrediensene enn på antall kalorier. For å tilpasse oss vår moderne tid har vi inkludert produkter og ingredienser man ikke benyttet i den opprinnelige kosten, som for eksempel meieriprodukter og alkohol. Vi følger altså ikke paleodietten 100 prosent, men synes 80 bør holde.

Miljø

I vår filosofi står miljø sentralt, både i et lokalt og globalt perspektiv, men også i et mellommenneskelig perspektiv. Å skape trivelig atmosfære og minnerike opplevelser for deg som er gjest, er derfor det som er aller viktigste for oss.