Team Paleo Arctic


Restaurant- og Kjøkkensjef

Det handler om kunnskap, lidenskap, service

De fleste i Team Paleo Arctic kan fortelle om ting som har formet dem til det de er i dag. Noen visste allerede som barn hva de ville mens hos andre har interessen for matkultur vokst frem etter hvert. Felles for dem alle er dedikasjonen og ønsket om stadig å utvikle seg slik at de kan gi gjestene minnerike kulinariske og sosiale opplevelser.

Restaurantsjef
Jonny Edvardsen
Restaurantsjef
View Profile
x
Jonny Edvardsen
Restaurantsjef

Jonny Edvardsen – Restaurantsjef

Ekte Lofotværing, oppvokst et passe «steinkast» fra restauranten her.
Som de fleste barna fra Lofoten har jeg også brukt barndommen på å nynne «en ekte lofottorsk jeg er…» med fiskesnøret utenfor kaikanten på jakt etter en skikkelig rugg. For fisk måtte man jo ha. Helst 5-6 dager i uka. Som ung gikk jeg så mange runder i skiløypa i Kabelvåg at jeg var overbevist om jeg skulle bli verdens beste skiløper. Og da var jo kostholdet viktig. Fisk blir man både frisk og sterk av, så all middag gikk ned på høykant.

Heldig var jeg da som fikk tilbringe mye tid på sjarken «Nøkken» sammen med bestefar.
Det er få opplevelser som måler seg med å kunne dra en stor skrei over ripa på båten, vel vitende om at vannet så godt som koker allerede hjemme på komfyren. Er det èn plass i verden fisken havner rykende fersk i kasserollen, så er det her i Lofoten!

Nå ble det ikke noe verdensmesterskap på ski for meg, men gleden av god mat er ivaretatt.
Jeg har vært så heldig å jobbe med kjøkkensjefen vår Stian i Henningsvær helt siden jeg var ung.
Stian har vært en viktig motivator, og var sterk delaktig i at jeg i 2008 fikk fagbrev som både Sommelier og servitør. I tillegg til dette har jeg også tatt utdannelse i Restaurantledelse ved Hotellfagskolen på Universitetet i Stavanger.

Våre dyktige kokker sørger for at vi alltid kan friste våre gjester med fantastisk mat. Mitt team og jeg skal i tillegg sørge for at du som gjest skal få en hyggelig totalopplevelse her hos oss.
Vi skal strekke oss langt, og er du «heldig» sitter du her og nyter et smakfullt måltid en av de gangene jeg får lyst å synge Lofotkoralen for full hals. Fantastisk? Tjaa… Særegent og unikt? Helt klart!

Velkommen skal dere være!

Alex Magnusson
Ass. kjøkkensjef
View Profile
x
Alex Magnusson
Ass. kjøkkensjef

Ruben – Soussjef

Matinteressen min startet for alvor med heimkunnskap på skolen i 6.-7. klasse. Men det lå nok litt latent i meg siden både mamma og pappa jobbet på hotell og jeg er oppvokst som «hotellunge».

Mattradisjonene fra farsiden er veldig sterk. Mor var hjemme og passet gården mens far var ute på havet. Høsting av naturen var også viktig til tider.

Men det var først da jeg begynte på kokkeskolen at det løsnet, da skjønte jeg fort at dette lå for meg. Læretiden på Lofotens beste restaurant med læremester Erik Taraldsen la grunnlaget for en flott karriere. Etter læretiden gikk veien videre til Henningsvær og en av de beste og mest dedikerte kokker jeg vet om, Stian Haugnes. Her var det fokus på lokalmat og tradisjoner.

I 2000 gikk veien til Oslo og Regjeringskvartalet. Her var Jonny Trasti kjøkkensjef, og sesongens råvarer og smak sto i sentrum. Men jeg lærte også mye om det enkle middelhavskjøkkenet.

Etter nesten to år i Oslo dro jeg hjem til Henningsvær igjen. Lokalmat og tradisjoner var fortsatt i fokus, og økologiske produkter ble hyppig brukt. Vi laget mye gourmetvarianter av tradisjonsmat.

I Lofoten er det naturlig å bruke lokale råvarer siden de er i verdensklasse, og tørrfisk og lofotlam er bare noen av råvarene jeg har jobbet mye med.

Jeg har også deltatt i en del konkurranser hvor smak er det viktigste, og det har nok farget meg en del.

I 2013 var tiden inne for å finne nytt beite. Da gikk veien til Thon Hotels Lofoten, hvor jeg har vært med på å bygge Norges beste kjøkkenteam sammen med Stian og Aleksander.

Soussjef
Ruben Einarsen
Soussjef
View Profile
x
Ruben Einarsen
Soussjef

Ruben – Soussjef

Matinteressen min startet for alvor med heimkunnskap på skolen i 6.-7. klasse. Men det lå nok litt latent i meg siden både mamma og pappa jobbet på hotell og jeg er oppvokst som «hotellunge».

Mattradisjonene fra farsiden er veldig sterk. Mor var hjemme og passet gården mens far var ute på havet. Høsting av naturen var også viktig til tider.

Men det var først da jeg begynte på kokkeskolen at det løsnet, da skjønte jeg fort at dette lå for meg. Læretiden på Lofotens beste restaurant med læremester Erik Taraldsen la grunnlaget for en flott karriere. Etter læretiden gikk veien videre til Henningsvær og en av de beste og mest dedikerte kokker jeg vet om, Stian Haugnes. Her var det fokus på lokalmat og tradisjoner.

I 2000 gikk veien til Oslo og Regjeringskvartalet. Her var Jonny Trasti kjøkkensjef, og sesongens råvarer og smak sto i sentrum. Men jeg lærte også mye om det enkle middelhavskjøkkenet.

Etter nesten to år i Oslo dro jeg hjem til Henningsvær igjen. Lokalmat og tradisjoner var fortsatt i fokus, og økologiske produkter ble hyppig brukt. Vi laget mye gourmetvarianter av tradisjonsmat.

I Lofoten er det naturlig å bruke lokale råvarer siden de er i verdensklasse, og tørrfisk og lofotlam er bare noen av råvarene jeg har jobbet mye med.

Jeg har også deltatt i en del konkurranser hvor smak er det viktigste, og det har nok farget meg en del.

I 2013 var tiden inne for å finne nytt beite. Da gikk veien til Thon Hotels Lofoten, hvor jeg har vært med på å bygge Norges beste kjøkkenteam sammen med Stian og Aleksander.

Karolina Fägerblad
Sommelier
View Profile
x
Karolina Fägerblad
Sommelier

Michael Rørvik – Hovmester


Kan vel skryte på meg å være 75% Lofotværing, da hele farslekta min er herfra. Selv flyttet jeg hit i 2006 for å gå skole. Sveiser trodde jeg at jeg skulle bli, men den karrieren tok slutt i 2015. Da startet min karriere som servitør i Henningsvær, før turen gikk til Svolvær hvor jeg fikk gleden av å være med på oppstarten av Paleo Arctic. Allerede tidlig i barndommen ble jakt og fiske en stor interesse. Det kan jeg i hovedsak takk min far og morfar for. Det ble mange tima på gåsejakt, ørretfiske og rypejakt sammen med dem. Å høste av naturens spiskammer, respektere dyr og forvalte naturen på en god måte var noe av de viktige tingene de lærte meg. Og av gode råvarer kommer det også god mat! Opp gjennom tiden ble det ofte servert delikatesser som elgbiff, fisk i alle varianter, rype, reinsteik m.m. Allerede som liten fikk jeg være med på tilbereding av dyr og fisk. Partering og sløying kom naturlig med slike læremestere, og det har jeg nytt godt av i ettertiden. I dag er jeg fortsatt aktiv jeger og ihuga hobbyfisker! Det å kunne få vise frem at Lofoten har andre råvarer i tillegg til fisk er kjempeviktig. Og i tillegg få tilby førsteklasses vin og lokalt øl til slike delikatesser er fantastisk! Så i mine øyne reflekterer restauranten det jeg har blitt lært som liten.. Benytte seg av kortreist mat, tilberedt av fantastiske kokker, og servert i en flott restaurant med utsikt mot de jaktmarkene jeg selv er vokst opp med! Et godt utgangspunkt for trivelige samtaler glade og nysgjerrige gjester.
Kjøkkensjef
Henrik Siversson
Kjøkkensjef
View Profile
x
Henrik Siversson
Kjøkkensjef

Henrik Siversson – Kjøkkensjef

Henrik er svensk og er oppvokst i vakre Åhus, på østkysten i Skåne i Sverige. Henrik har alltid vært interessert i mat og matlaging. Han var bare 1,5 år gammel da han begynte å være i veien for moren sin på kjøkkenet, men ifølge han selv så var han til god hjelp.

Etter kokkeskolen reiste jeg til Bjørkliden i Nord-Sverige og deretter jobbet jeg i Stockholms skjærgård før ferden gikk utenlands til Kreta og de sveitsiske alpene. Fra Sveits gikk turen til Norge – og lite visste jeg da at det var her jeg skulle bli. Fra starten på Vega Havhotell på Helgelandskysten har jeg jobbet flere steder rundt i Norge.

Her i Svolvær bor vi midt i et fantastisk matfat med lam, vilt og alt det havet har å tilby – ikke minst Skrei og lutefisk som med sin lange historie har fått en spesiell plass hos meg.

Sammen med ett flott team av kokker skal vi gjøre alt i vi kan for at din opplevelse her hos oss blir en fornøyelse før alle sanser!
Velkommen!

Nathalia Popova
Ass. Restaurantsjef
View Profile
x
Nathalia Popova
Ass. Restaurantsjef

Jonny Edvardsen – Restaurantsjef

Ekte Lofotværing, oppvokst et passe «steinkast» fra restauranten her.
Som de fleste barna fra Lofoten har jeg også brukt barndommen på å nynne «en ekte lofottorsk jeg er…» med fiskesnøret utenfor kaikanten på jakt etter en skikkelig rugg. For fisk måtte man jo ha. Helst 5-6 dager i uka. Som ung gikk jeg så mange runder i skiløypa i Kabelvåg at jeg var overbevist om jeg skulle bli verdens beste skiløper. Og da var jo kostholdet viktig. Fisk blir man både frisk og sterk av, så all middag gikk ned på høykant.

Heldig var jeg da som fikk tilbringe mye tid på sjarken «Nøkken» sammen med bestefar.
Det er få opplevelser som måler seg med å kunne dra en stor skrei over ripa på båten, vel vitende om at vannet så godt som koker allerede hjemme på komfyren. Er det èn plass i verden fisken havner rykende fersk i kasserollen, så er det her i Lofoten!

Nå ble det ikke noe verdensmesterskap på ski for meg, men gleden av god mat er ivaretatt.
Jeg har vært så heldig å jobbe med kjøkkensjefen vår Stian i Henningsvær helt siden jeg var ung.
Stian har vært en viktig motivator, og var sterk delaktig i at jeg i 2008 fikk fagbrev som både Sommelier og servitør. I tillegg til dette har jeg også tatt utdannelse i Restaurantledelse ved Hotellfagskolen på Universitetet i Stavanger.

Våre dyktige kokker sørger for at vi alltid kan friste våre gjester med fantastisk mat. Mitt team og jeg skal i tillegg sørge for at du som gjest skal få en hyggelig totalopplevelse her hos oss.
Vi skal strekke oss langt, og er du «heldig» sitter du her og nyter et smakfullt måltid en av de gangene jeg får lyst å synge Lofotkoralen for full hals. Fantastisk? Tjaa… Særegent og unikt? Helt klart!

Velkommen skal dere være!

Hovmester
Michael Rørvik
Hovmester og Ølkelner
View Profile
x
Michael Rørvik
Hovmester og Ølkelner

Michael Rørvik – Hovmester


Kan vel skryte på meg å være 75% Lofotværing, da hele farslekta min er herfra. Selv flyttet jeg hit i 2006 for å gå skole. Sveiser trodde jeg at jeg skulle bli, men den karrieren tok slutt i 2015. Da startet min karriere som servitør i Henningsvær, før turen gikk til Svolvær hvor jeg fikk gleden av å være med på oppstarten av Paleo Arctic. Allerede tidlig i barndommen ble jakt og fiske en stor interesse. Det kan jeg i hovedsak takk min far og morfar for. Det ble mange tima på gåsejakt, ørretfiske og rypejakt sammen med dem. Å høste av naturens spiskammer, respektere dyr og forvalte naturen på en god måte var noe av de viktige tingene de lærte meg. Og av gode råvarer kommer det også god mat! Opp gjennom tiden ble det ofte servert delikatesser som elgbiff, fisk i alle varianter, rype, reinsteik m.m. Allerede som liten fikk jeg være med på tilbereding av dyr og fisk. Partering og sløying kom naturlig med slike læremestere, og det har jeg nytt godt av i ettertiden. I dag er jeg fortsatt aktiv jeger og ihuga hobbyfisker! Det å kunne få vise frem at Lofoten har andre råvarer i tillegg til fisk er kjempeviktig. Og i tillegg få tilby førsteklasses vin og lokalt øl til slike delikatesser er fantastisk! Så i mine øyne reflekterer restauranten det jeg har blitt lært som liten.. Benytte seg av kortreist mat, tilberedt av fantastiske kokker, og servert i en flott restaurant med utsikt mot de jaktmarkene jeg selv er vokst opp med! Et godt utgangspunkt for trivelige samtaler glade og nysgjerrige gjester.
Johan Port-Madec
Soussjef
View Profile
x
Johan Port-Madec
Soussjef

Ruben – Soussjef

Matinteressen min startet for alvor med heimkunnskap på skolen i 6.-7. klasse. Men det lå nok litt latent i meg siden både mamma og pappa jobbet på hotell og jeg er oppvokst som «hotellunge».

Mattradisjonene fra farsiden er veldig sterk. Mor var hjemme og passet gården mens far var ute på havet. Høsting av naturen var også viktig til tider.

Men det var først da jeg begynte på kokkeskolen at det løsnet, da skjønte jeg fort at dette lå for meg. Læretiden på Lofotens beste restaurant med læremester Erik Taraldsen la grunnlaget for en flott karriere. Etter læretiden gikk veien videre til Henningsvær og en av de beste og mest dedikerte kokker jeg vet om, Stian Haugnes. Her var det fokus på lokalmat og tradisjoner.

I 2000 gikk veien til Oslo og Regjeringskvartalet. Her var Jonny Trasti kjøkkensjef, og sesongens råvarer og smak sto i sentrum. Men jeg lærte også mye om det enkle middelhavskjøkkenet.

Etter nesten to år i Oslo dro jeg hjem til Henningsvær igjen. Lokalmat og tradisjoner var fortsatt i fokus, og økologiske produkter ble hyppig brukt. Vi laget mye gourmetvarianter av tradisjonsmat.

I Lofoten er det naturlig å bruke lokale råvarer siden de er i verdensklasse, og tørrfisk og lofotlam er bare noen av råvarene jeg har jobbet mye med.

Jeg har også deltatt i en del konkurranser hvor smak er det viktigste, og det har nok farget meg en del.

I 2013 var tiden inne for å finne nytt beite. Da gikk veien til Thon Hotels Lofoten, hvor jeg har vært med på å bygge Norges beste kjøkkenteam sammen med Stian og Aleksander.

Inger-Ann Lilleårstein
Frokostkokk
View Profile
x
Inger-Ann Lilleårstein
Frokostkokk

Ingunn Haugnes – Frokostansvarlig

Født og oppvokst i Tromsø.
Hadde jo egentlig tenkt å være i Tromsø, men kjærligheten ville det annerledes, og jeg havnet i vakre Lofoten. Jeg har vært her i mange år nå, og føler meg egentlig som litt Lofotværing.
I lærlingetiden traff jeg minn mann Stian (som er kjøkkensjef her). Vi samarbeidet med forberedelser til konkurranser, og sammen vant vi blant annet medalje i Norgescup for lærlinger, nordisk Mesterskap for juniorkokker ogi VM for juniorkokker.
Og til slutt vant/fant vi kjærligheten også. Ikke verst!

Jeg har fagbrev som både kokk og servitør. Sammen med min mann har jeg mye av min arbeidserfaring fra Henningsvær, blant annet fra Henningsvær Bryggehotell.
Jeg er nok delvis a-menneske, og synes derfor det er trivelig å stå opp tidlig på morgenen for å gjøre klart til dagens absolutt viktigste måltid for alle våre gjester.
Jeg synes det er strålende at fokuset på god frokost er blitt større de siste årene. Både privat og på hotell. Mennesker er mer opptatt av å spise variert, lokal og helsefremmende mat. Da er det ekstra gøy å få jobbe på et sted hvor dette tas på alvor, og hvor vi kan tilby våre gjester frokost av aller høyeste kvalitet. Vi kan boltre oss i lokale råvarer, og har alltid en kokk som ikke bare gir deg egg eller omelett, men som spør hvordan DU vil ha den stekt.

Vi har som mål å servere dere Norges beste frokost. Vi har vært nær (3. og 2.plass), men vi gir oss ikke. Målet er klart. Den aller beste frokosten skal du få hos oss!

Velkommen skal du være!

Kristin Pettersen
Frokostansvarlig
View Profile
x
Kristin Pettersen
Frokostansvarlig

Ingunn Haugnes – Frokostansvarlig

Født og oppvokst i Tromsø.
Hadde jo egentlig tenkt å være i Tromsø, men kjærligheten ville det annerledes, og jeg havnet i vakre Lofoten. Jeg har vært her i mange år nå, og føler meg egentlig som litt Lofotværing.
I lærlingetiden traff jeg minn mann Stian (som er kjøkkensjef her). Vi samarbeidet med forberedelser til konkurranser, og sammen vant vi blant annet medalje i Norgescup for lærlinger, nordisk Mesterskap for juniorkokker ogi VM for juniorkokker.
Og til slutt vant/fant vi kjærligheten også. Ikke verst!

Jeg har fagbrev som både kokk og servitør. Sammen med min mann har jeg mye av min arbeidserfaring fra Henningsvær, blant annet fra Henningsvær Bryggehotell.
Jeg er nok delvis a-menneske, og synes derfor det er trivelig å stå opp tidlig på morgenen for å gjøre klart til dagens absolutt viktigste måltid for alle våre gjester.
Jeg synes det er strålende at fokuset på god frokost er blitt større de siste årene. Både privat og på hotell. Mennesker er mer opptatt av å spise variert, lokal og helsefremmende mat. Da er det ekstra gøy å få jobbe på et sted hvor dette tas på alvor, og hvor vi kan tilby våre gjester frokost av aller høyeste kvalitet. Vi kan boltre oss i lokale råvarer, og har alltid en kokk som ikke bare gir deg egg eller omelett, men som spør hvordan DU vil ha den stekt.

Vi har som mål å servere dere Norges beste frokost. Vi har vært nær (3. og 2.plass), men vi gir oss ikke. Målet er klart. Den aller beste frokosten skal du få hos oss!

Velkommen skal du være!

Aina Lillemy Skorgen
Hovmester
View Profile
x
Aina Lillemy Skorgen
Hovmester

Michael Rørvik – Hovmester


Kan vel skryte på meg å være 75% Lofotværing, da hele farslekta min er herfra. Selv flyttet jeg hit i 2006 for å gå skole. Sveiser trodde jeg at jeg skulle bli, men den karrieren tok slutt i 2015. Da startet min karriere som servitør i Henningsvær, før turen gikk til Svolvær hvor jeg fikk gleden av å være med på oppstarten av Paleo Arctic. Allerede tidlig i barndommen ble jakt og fiske en stor interesse. Det kan jeg i hovedsak takk min far og morfar for. Det ble mange tima på gåsejakt, ørretfiske og rypejakt sammen med dem. Å høste av naturens spiskammer, respektere dyr og forvalte naturen på en god måte var noe av de viktige tingene de lærte meg. Og av gode råvarer kommer det også god mat! Opp gjennom tiden ble det ofte servert delikatesser som elgbiff, fisk i alle varianter, rype, reinsteik m.m. Allerede som liten fikk jeg være med på tilbereding av dyr og fisk. Partering og sløying kom naturlig med slike læremestere, og det har jeg nytt godt av i ettertiden. I dag er jeg fortsatt aktiv jeger og ihuga hobbyfisker! Det å kunne få vise frem at Lofoten har andre råvarer i tillegg til fisk er kjempeviktig. Og i tillegg få tilby førsteklasses vin og lokalt øl til slike delikatesser er fantastisk! Så i mine øyne reflekterer restauranten det jeg har blitt lært som liten.. Benytte seg av kortreist mat, tilberedt av fantastiske kokker, og servert i en flott restaurant med utsikt mot de jaktmarkene jeg selv er vokst opp med! Et godt utgangspunkt for trivelige samtaler glade og nysgjerrige gjester.