Team Paleo Arctic


Restaurant- og Kjøkkensjef

Det handler om kunnskap, lidenskap, service

De fleste i Team Paleo Arctic kan fortelle om ting som har formet dem til det de er i dag. Noen visste allerede som barn hva de ville mens hos andre har interessen for matkultur vokst frem etter hvert. Felles for dem alle er dedikasjonen og ønsket om stadig å utvikle seg slik at de kan gi gjestene minnerike kulinariske og sosiale opplevelser.

Restaurantsjef
Jonny Edvardsen
Restaurantsjef
View Profile
x
Jonny Edvardsen
Restaurantsjef

Jonny Edvardsen – Restaurantsjef

Ekte Lofotværing, oppvokst et passe «steinkast» fra restauranten her.
Som de fleste barna fra Lofoten har jeg også brukt barndommen på å nynne «en ekte lofottorsk jeg er…» med fiskesnøret utenfor kaikanten på jakt etter en skikkelig rugg. For fisk måtte man jo ha. Helst 5-6 dager i uka. Som ung gikk jeg så mange runder i skiløypa i Kabelvåg at jeg var overbevist om jeg skulle bli verdens beste skiløper. Og da var jo kostholdet viktig. Fisk blir man både frisk og sterk av, så all middag gikk ned på høykant.

Heldig var jeg da som fikk tilbringe mye tid på sjarken «Nøkken» sammen med bestefar.
Det er få opplevelser som måler seg med å kunne dra en stor skrei over ripa på båten, vel vitende om at vannet så godt som koker allerede hjemme på komfyren. Er det èn plass i verden fisken havner rykende fersk i kasserollen, så er det her i Lofoten!

Nå ble det ikke noe verdensmesterskap på ski for meg, men gleden av god mat er ivaretatt.
Jeg har vært så heldig å jobbe med kjøkkensjefen vår Stian i Henningsvær helt siden jeg var ung.
Stian har vært en viktig motivator, og var sterk delaktig i at jeg i 2008 fikk fagbrev som både Sommelier og servitør. I tillegg til dette har jeg også tatt utdannelse i Restaurantledelse ved Hotellfagskolen på Universitetet i Stavanger.

Våre dyktige kokker sørger for at vi alltid kan friste våre gjester med fantastisk mat. Mitt team og jeg skal i tillegg sørge for at du som gjest skal få en hyggelig totalopplevelse her hos oss.
Vi skal strekke oss langt, og er du «heldig» sitter du her og nyter et smakfullt måltid en av de gangene jeg får lyst å synge Lofotkoralen for full hals. Fantastisk? Tjaa… Særegent og unikt? Helt klart!

Velkommen skal dere være!

Ruben Einarsen
Konstituert Kjøkkensjef
View Profile
x
Ruben Einarsen
Konstituert Kjøkkensjef

Ruben – Soussjef

Matinteressen min startet for alvor med heimkunnskap på skolen i 6.-7. klasse. Men det lå nok litt latent i meg siden både mamma og pappa jobbet på hotell og jeg er oppvokst som «hotellunge».

Mattradisjonene fra farsiden er veldig sterk. Mor var hjemme og passet gården mens far var ute på havet. Høsting av naturen var også viktig til tider.

Men det var først da jeg begynte på kokkeskolen at det løsnet, da skjønte jeg fort at dette lå for meg. Læretiden på Lofotens beste restaurant med læremester Erik Taraldsen la grunnlaget for en flott karriere. Etter læretiden gikk veien videre til Henningsvær og en av de beste og mest dedikerte kokker jeg vet om, Stian Haugnes. Her var det fokus på lokalmat og tradisjoner.

I 2000 gikk veien til Oslo og Regjeringskvartalet. Her var Jonny Trasti kjøkkensjef, og sesongens råvarer og smak sto i sentrum. Men jeg lærte også mye om det enkle middelhavskjøkkenet.

Etter nesten to år i Oslo dro jeg hjem til Henningsvær igjen. Lokalmat og tradisjoner var fortsatt i fokus, og økologiske produkter ble hyppig brukt. Vi laget mye gourmetvarianter av tradisjonsmat.

I Lofoten er det naturlig å bruke lokale råvarer siden de er i verdensklasse, og tørrfisk og lofotlam er bare noen av råvarene jeg har jobbet mye med.

Jeg har også deltatt i en del konkurranser hvor smak er det viktigste, og det har nok farget meg en del.

I 2013 var tiden inne for å finne nytt beite. Da gikk veien til Thon Hotels Lofoten, hvor jeg har vært med på å bygge Norges beste kjøkkenteam sammen med Stian og Aleksander.

Nathalia Popova
Ass. Restaurantsjef
View Profile
x
Nathalia Popova
Ass. Restaurantsjef

Jonny Edvardsen – Restaurantsjef

Ekte Lofotværing, oppvokst et passe «steinkast» fra restauranten her.
Som de fleste barna fra Lofoten har jeg også brukt barndommen på å nynne «en ekte lofottorsk jeg er…» med fiskesnøret utenfor kaikanten på jakt etter en skikkelig rugg. For fisk måtte man jo ha. Helst 5-6 dager i uka. Som ung gikk jeg så mange runder i skiløypa i Kabelvåg at jeg var overbevist om jeg skulle bli verdens beste skiløper. Og da var jo kostholdet viktig. Fisk blir man både frisk og sterk av, så all middag gikk ned på høykant.

Heldig var jeg da som fikk tilbringe mye tid på sjarken «Nøkken» sammen med bestefar.
Det er få opplevelser som måler seg med å kunne dra en stor skrei over ripa på båten, vel vitende om at vannet så godt som koker allerede hjemme på komfyren. Er det èn plass i verden fisken havner rykende fersk i kasserollen, så er det her i Lofoten!

Nå ble det ikke noe verdensmesterskap på ski for meg, men gleden av god mat er ivaretatt.
Jeg har vært så heldig å jobbe med kjøkkensjefen vår Stian i Henningsvær helt siden jeg var ung.
Stian har vært en viktig motivator, og var sterk delaktig i at jeg i 2008 fikk fagbrev som både Sommelier og servitør. I tillegg til dette har jeg også tatt utdannelse i Restaurantledelse ved Hotellfagskolen på Universitetet i Stavanger.

Våre dyktige kokker sørger for at vi alltid kan friste våre gjester med fantastisk mat. Mitt team og jeg skal i tillegg sørge for at du som gjest skal få en hyggelig totalopplevelse her hos oss.
Vi skal strekke oss langt, og er du «heldig» sitter du her og nyter et smakfullt måltid en av de gangene jeg får lyst å synge Lofotkoralen for full hals. Fantastisk? Tjaa… Særegent og unikt? Helt klart!

Velkommen skal dere være!

Hovmester
Michael Rørvik
Hovmester & Ølkelner
View Profile
x
Michael Rørvik
Hovmester & Ølkelner

Michael Rørvik – Hovmester


Kan vel skryte på meg å være 75% Lofotværing, da hele farslekta min er herfra. Selv flyttet jeg hit i 2006 for å gå skole. Sveiser trodde jeg at jeg skulle bli, men den karrieren tok slutt i 2015. Da startet min karriere som servitør i Henningsvær, før turen gikk til Svolvær hvor jeg fikk gleden av å være med på oppstarten av Paleo Arctic. Allerede tidlig i barndommen ble jakt og fiske en stor interesse. Det kan jeg i hovedsak takk min far og morfar for. Det ble mange tima på gåsejakt, ørretfiske og rypejakt sammen med dem. Å høste av naturens spiskammer, respektere dyr og forvalte naturen på en god måte var noe av de viktige tingene de lærte meg. Og av gode råvarer kommer det også god mat! Opp gjennom tiden ble det ofte servert delikatesser som elgbiff, fisk i alle varianter, rype, reinsteik m.m. Allerede som liten fikk jeg være med på tilbereding av dyr og fisk. Partering og sløying kom naturlig med slike læremestere, og det har jeg nytt godt av i ettertiden. I dag er jeg fortsatt aktiv jeger og ihuga hobbyfisker! Det å kunne få vise frem at Lofoten har andre råvarer i tillegg til fisk er kjempeviktig. Og i tillegg få tilby førsteklasses vin og lokalt øl til slike delikatesser er fantastisk! Så i mine øyne reflekterer restauranten det jeg har blitt lært som liten.. Benytte seg av kortreist mat, tilberedt av fantastiske kokker, og servert i en flott restaurant med utsikt mot de jaktmarkene jeg selv er vokst opp med! Et godt utgangspunkt for trivelige samtaler glade og nysgjerrige gjester.
Johan Port-Madec
Soussjef
View Profile
x
Johan Port-Madec
Soussjef

Ruben – Soussjef

Matinteressen min startet for alvor med heimkunnskap på skolen i 6.-7. klasse. Men det lå nok litt latent i meg siden både mamma og pappa jobbet på hotell og jeg er oppvokst som «hotellunge».

Mattradisjonene fra farsiden er veldig sterk. Mor var hjemme og passet gården mens far var ute på havet. Høsting av naturen var også viktig til tider.

Men det var først da jeg begynte på kokkeskolen at det løsnet, da skjønte jeg fort at dette lå for meg. Læretiden på Lofotens beste restaurant med læremester Erik Taraldsen la grunnlaget for en flott karriere. Etter læretiden gikk veien videre til Henningsvær og en av de beste og mest dedikerte kokker jeg vet om, Stian Haugnes. Her var det fokus på lokalmat og tradisjoner.

I 2000 gikk veien til Oslo og Regjeringskvartalet. Her var Jonny Trasti kjøkkensjef, og sesongens råvarer og smak sto i sentrum. Men jeg lærte også mye om det enkle middelhavskjøkkenet.

Etter nesten to år i Oslo dro jeg hjem til Henningsvær igjen. Lokalmat og tradisjoner var fortsatt i fokus, og økologiske produkter ble hyppig brukt. Vi laget mye gourmetvarianter av tradisjonsmat.

I Lofoten er det naturlig å bruke lokale råvarer siden de er i verdensklasse, og tørrfisk og lofotlam er bare noen av råvarene jeg har jobbet mye med.

Jeg har også deltatt i en del konkurranser hvor smak er det viktigste, og det har nok farget meg en del.

I 2013 var tiden inne for å finne nytt beite. Da gikk veien til Thon Hotels Lofoten, hvor jeg har vært med på å bygge Norges beste kjøkkenteam sammen med Stian og Aleksander.

Aina Lillemy Skorgen
Hovmester
View Profile
x
Aina Lillemy Skorgen
Hovmester

Michael Rørvik – Hovmester


Kan vel skryte på meg å være 75% Lofotværing, da hele farslekta min er herfra. Selv flyttet jeg hit i 2006 for å gå skole. Sveiser trodde jeg at jeg skulle bli, men den karrieren tok slutt i 2015. Da startet min karriere som servitør i Henningsvær, før turen gikk til Svolvær hvor jeg fikk gleden av å være med på oppstarten av Paleo Arctic. Allerede tidlig i barndommen ble jakt og fiske en stor interesse. Det kan jeg i hovedsak takk min far og morfar for. Det ble mange tima på gåsejakt, ørretfiske og rypejakt sammen med dem. Å høste av naturens spiskammer, respektere dyr og forvalte naturen på en god måte var noe av de viktige tingene de lærte meg. Og av gode råvarer kommer det også god mat! Opp gjennom tiden ble det ofte servert delikatesser som elgbiff, fisk i alle varianter, rype, reinsteik m.m. Allerede som liten fikk jeg være med på tilbereding av dyr og fisk. Partering og sløying kom naturlig med slike læremestere, og det har jeg nytt godt av i ettertiden. I dag er jeg fortsatt aktiv jeger og ihuga hobbyfisker! Det å kunne få vise frem at Lofoten har andre råvarer i tillegg til fisk er kjempeviktig. Og i tillegg få tilby førsteklasses vin og lokalt øl til slike delikatesser er fantastisk! Så i mine øyne reflekterer restauranten det jeg har blitt lært som liten.. Benytte seg av kortreist mat, tilberedt av fantastiske kokker, og servert i en flott restaurant med utsikt mot de jaktmarkene jeg selv er vokst opp med! Et godt utgangspunkt for trivelige samtaler glade og nysgjerrige gjester.