Paleo Arctic


Det handler om kunnskap, lidenskap, service

De fleste i Team Paleo Arctic kan fortelle om ting som har formet dem til det de er i dag. Noen visste allerede som barn hva de ville mens hos andre har interessen for matkultur vokst frem etter hvert. Felles for dem alle er dedikasjonen og ønsket om stadig å utvikle seg slik at de kan gi gjestene minnerike kulinariske og sosiale opplevelser.

Restaurantsjef
Jonny Edvardsen
Restaurantsjef
View Profile
x
Jonny Edvardsen
Restaurantsjef

Jonny Edvardsen – Restaurantsjef

Ekte Lofotværing, oppvokst et passe «steinkast» fra restauranten her.
Som de fleste barna fra Lofoten har jeg også brukt barndommen på å nynne «en ekte lofottorsk jeg er…» med fiskesnøret utenfor kaikanten på jakt etter en skikkelig rugg. For fisk måtte man jo ha. Helst 5-6 dager i uka. Som ung gikk jeg så mange runder i skiløypa i Kabelvåg at jeg var overbevist om jeg skulle bli verdens beste skiløper. Og da var jo kostholdet viktig. Fisk blir man både frisk og sterk av, så all middag gikk ned på høykant.

Heldig var jeg da som fikk tilbringe mye tid på sjarken «Nøkken» sammen med bestefar.
Det er få opplevelser som måler seg med å kunne dra en stor skrei over ripa på båten, vel vitende om at vannet så godt som koker allerede hjemme på komfyren. Er det èn plass i verden fisken havner rykende fersk i kasserollen, så er det her i Lofoten!

Nå ble det ikke noe verdensmesterskap på ski for meg, men gleden av god mat er ivaretatt.
Jeg har vært så heldig å jobbe med kjøkkensjefen vår Stian i Henningsvær helt siden jeg var ung.
Stian har vært en viktig motivator, og var sterk delaktig i at jeg i 2008 fikk fagbrev som både Sommelier og servitør. I tillegg til dette har jeg også tatt utdannelse i Restaurantledelse ved Hotellfagskolen på Universitetet i Stavanger.

Våre dyktige kokker sørger for at vi alltid kan friste våre gjester med fantastisk mat. Mitt team og jeg skal i tillegg sørge for at du som gjest skal få en hyggelig totalopplevelse her hos oss.
Vi skal strekke oss langt, og er du «heldig» sitter du her og nyter et smakfullt måltid en av de gangene jeg får lyst å synge Lofotkoralen for full hals. Fantastisk? Tjaa… Særegent og unikt? Helt klart!

Velkommen skal dere være!

Stian Haugsnes
Kjøkkensjef
View Profile
x
Stian Haugsnes
Kjøkkensjef

Ruben – Soussjef

Matinteressen min startet for alvor med heimkunnskap på skolen i 6.-7. klasse. Men det lå nok litt latent i meg siden både mamma og pappa jobbet på hotell og jeg er oppvokst som «hotellunge».

Mattradisjonene fra farsiden er veldig sterk. Mor var hjemme og passet gården mens far var ute på havet. Høsting av naturen var også viktig til tider.

Men det var først da jeg begynte på kokkeskolen at det løsnet, da skjønte jeg fort at dette lå for meg. Læretiden på Lofotens beste restaurant med læremester Erik Taraldsen la grunnlaget for en flott karriere. Etter læretiden gikk veien videre til Henningsvær og en av de beste og mest dedikerte kokker jeg vet om, Stian Haugnes. Her var det fokus på lokalmat og tradisjoner.

I 2000 gikk veien til Oslo og Regjeringskvartalet. Her var Jonny Trasti kjøkkensjef, og sesongens råvarer og smak sto i sentrum. Men jeg lærte også mye om det enkle middelhavskjøkkenet.

Etter nesten to år i Oslo dro jeg hjem til Henningsvær igjen. Lokalmat og tradisjoner var fortsatt i fokus, og økologiske produkter ble hyppig brukt. Vi laget mye gourmetvarianter av tradisjonsmat.

I Lofoten er det naturlig å bruke lokale råvarer siden de er i verdensklasse, og tørrfisk og lofotlam er bare noen av råvarene jeg har jobbet mye med.

Jeg har også deltatt i en del konkurranser hvor smak er det viktigste, og det har nok farget meg en del.

I 2013 var tiden inne for å finne nytt beite. Da gikk veien til Thon Hotels Lofoten, hvor jeg har vært med på å bygge Norges beste kjøkkenteam sammen med Stian og Aleksander.